Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Happy Sundays #3: Latijns-Amerikaanse muziek

9 augustus, 2020 | 18:00 - 20:00

€10,00

In de maanden juli, augustus en september organiseert Muziek bij de Molen zes dubbelconcerten op zondagmiddagen in Coehoornpark Arnhem. Deze Happy Sundays bieden wij aan als alternatief voor de optredens in Molen De Kroon waar vanwege corona geen groepsactiviteiten kunnen plaatsvinden. In het park kan een beperkt aantal bezoekers veilig in de buitenlucht bijeenkomen. De entree voor het dubbelconcert van 9 augustus is 10,00 euro per persoon.
Het gratis toegankelijke Coehoornpark festival dat wij dit jaar zouden organiseren voor een groot aantal bezoekers is met één jaar verplaatst naar 25 juli 2021. De opbrengst van de crowdfunding waarmee we dit festival financieren staat veilig geparkeerd op een spaarrekening.

Tijdens de Happy Sundays treden er steeds twee verschillende artiesten/gezelschappen op die qua genre bij elkaar passen maar ieder hun eigen stijl en zeggingskracht hebben. Deze zondag ontvangen wij twee duo’s met Latijns-Amerikaans repertoire: Caroline Lobanov & Ronald Veerman en Corazón Latino Duo.

Caroline Lobanov & Ronald Veerman
Caroline Lobanov en Ronald Veerman studeerden beide lichte muziek aan het Hilversum’s conservatorium maar leerden elkaar kennen door hun gedeelde passie voor Braziliaanse muziek. Zij speelden jarenlang samen in LobaNova, een kwartet met twee percussionisten, gitaar en zang en een repertoire van uiteenlopende Braziliaanse stijlen als bossanova, samba, baião, MPB, (Musica Popular Brasileira), en eigen Braziliaanse bewerkingen van pop en jazz standards.
Later kruisten hun wegen elkaar in het project “Doce com pimenta”, een samenwerking tussen zangeres Caroline Lobanov en de choroband Vatapá.
In 2015 namen ze een album op met eigen arrangementen van een tiental prachtige stukken van gerenomeerde Braziliaanse liedjesschrijvers als Dorival Caymmi, Diavan, Lenine en Gilberto Gil. De titel ‘Doce com Pimenta’ betekent , vrij vertaald: “gepeperde zoetigheid” en verwijst naar de mix van muzikale smaken, van weemoedige ballades tot knisperige en warmbloedige samba. Kleurrijke en meeslepende muziek die de ziel beroert en waarbij je niet stil kunt blijven zitten.
Ronald speelt gitaar en bandolim in Vatapá en in diverse projecten en heeft zich inmiddels ook in de Portugese Fado verdiept.
Caroline trad in de afgelopen jaren met regelmaat op in Portugal met Braziliaanse en Portugese muzikanten, startte een nieuw Brazilaans kwartet BrazilLobá4 en speelt regelmatig samen met o.a. jazzpianist Bert van den Brink.
Caroline Lobanov en Ronald Veerman spelen vandaag een selectie uit hun uitgebreide repertoire van de afgelopen decennia.
www.carolinelobanov.nl

 


Corazón Latino Duo
Corazón Latino speelt zeer afwisselende en bruisende muziek uit Mexico, Cuba, Colombia, Brazilië en Spanje; om lekker op te dansen of gewoon bij weg te dromen. Het duo bestaat uit Willem Hendrikse – gitaar en zang en Alberto Cárdenas – requinto en zang.
Willem Hendrikse groeide op op Curaçao en kwam voor studie naar Nederland, ging voor een aantal jaar terug naar zijn Caribische eiland en vestigde zich daarna toch weer in Nederland. Jarenlang was Willem succesvol met zijn Latijns-Amerikaanse muziekgroep Tres Hombres. Tegenwoordig speelt hij in verschillende kleine formaties en als solist.
Alberto Cárdenas werd in de jaren ’90 uit Colombia naar Nederland gehaald door een artiestenburo dat Latijns-Amerikaanse muzikanten bijeenbracht om een trio (Trio Delmar) te formeren en in te zetten in de Nederlandse evenementenmarkt. Sinds die tijd woont Alberto in Nederland. Hij speelt op de requinto, een hooggestemde melodiegitaar met kenmerkend Latijns-Amerikaans geluid.
www.willemhendrikse.com

 

De optredens vinden plaats tussen 16.00 en 18.00 uur en mensen met een reservering zijn welkom vanaf 15.15 uur. Na de optredens blijft het park voor ons geopend tot 19.00 uur. Een bar en sanitair zijn aanwezig, er zijn hapjes verkrijgbaar.
Om te reserveren stuur je een E-mail naar muziekbijdemolen@gmail.com met vermelding van jouw voor- en achternaam én die van jouw partner en/of mensen uit jouw huishouding. Daarna sturen wij jou een Tikke waarmee je de entree van 10,00 euro per persoon kunt betalen.
Op de dag zelf kun je ook nog binnenkomen via de poort als er nog plekken beschikbaar zijn.

Gegevens

Datum:
9 augustus, 2020
Tijd:
18:00 - 20:00
Kosten:
€10,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Coehoorn Park
Coehoornstraat 60
Arnhem, 6811 LA Nederland

Organisator

Muziek bij de Molen
E-mail
info@muziekbijdemolen.nl
Bekijk de site van Organisator